EuroPolicy, o.z. and EURACTIV Slovensko invite you to watch an online discussion with Jakub Landovský, Permanent Representative of the Czech Republic to NATO and experienced expert in the field of security and defence, which will take place on October 26, 2023 from 15.30 to 16.30.

 

EuroPolicy, o.z. a portál EURACTIV Slovensko vás pozývajú sledovať online diskusiu so stálym predstaviteľom Českej republiky pri NATO a skúseným expertom v oblasti bezpečnosti a obrany Jakubom Landovským, ktorá sa uskutoční 26. októbra 2023 v čase od 15.30 do 16.30 hod.

O DISKUSII

Na pozícii veľvyslanca Českej republiky pri NATO v Bruseli pôsobí Jakub Landovský už od roku 2019. Odvtedy sa mu doma vymenili vlády, no omnoho zásadnejšie zmeny odsledoval v Severoatlantickej aliancii. Od časov „klinickej smrti“ sa totiž Aliancia rozvinula na organizáciu, ktorá koordinuje dodávky vojenského materiálu svojmu partnerovi a susedovi na Ukrajine a pokračuje v najzásadnejšej obrane svojho územia od konca Studenej vojny.

S veľvyslancom preberieme najmä aktuálne témy transatlantickej bezpečnosti vrátane implementácie výsledkov summitu z Vilniusu v Českej republike, ale aj ďalšiu vojenskú pomoc Ukrajine zo strany Prahy. Detailnejšie sa pozrieme aj na české zapojenie do ochrany Východného krídla, najmä pôsobenie a velenie na Slovensku. A dotkneme sa aj noviniek v oblasti spolupráce štátu s českým obranným priemyslom v súvislosti s vojnou, ktoré môžu byť námetom aj pre Slovensko.

Online rozhovor s veľvyslancom Landovským moderuje Lucia Yar, zastupujúca šéfredaktorka portálu EURACTIV Slovensko. Diskusia prebieha po slovensky a bez tlmočenia.

Do diskusie sa môžete zapojiť aj online a položiť veľvyslancovi otázky na Facebooku, kde diskusiu takisto vysielame.

 

 

Ten článok bol publikovaný 26/10/2023 na EURACTIV.sk